Viken

Om Natalie Westera


Natalie er en dyktig parterapeut som har 20 års erfaring i å jobbe med par og familier.  Dette inkluderer at hun har jobbet på familieavdelingen på Modum Bad.  Hun har også jobbet i privat praksis både i Norge og i Australia.  I tillegg har hun jobbet i barne- og ungdomspsykiatri.  Natalie er sertifisert kursleder i PREP.  


 Fra 2011 til 2020 fikk Natalie klinisk videreutdannelse i crucible approach som er utviklet av Dr David Schnarch og Dr Ruth Morehouse som begge er internasjonalt kjent for sitt arbeid innen parterapi.  Natalie har også 5 års universitetsutdannelse og er ergoterapeut som har spesialisert seg i psykiatri.  Natalie har en kristen tro og har vært gift i 23 år.  Hun og mannen hennes har to jenter som er 13 og 16 år.      Litt personlig informasjon om meg og min faglige bakgrunn.


Jeg tror at klinisk videreutdannelse og erfaring er svært viktig og jobber hardt for å tilby klientene mine høy standard av faglig kompetanse.   Jeg tror også at terapi er veldig personlig og tenker derfor at det er viktig at du har muligheten til å bli litt bedre kjent med meg, hvis du aldri har møtt meg eller hørt om meg.  


Min inngang til dette feltet begynte ikke med å lese en lærerbok, men med et ekteskap som slet.  Som alle andre par, hadde jeg og mannen min vår del av utfordringer.  Vi valgte å søke hjelp av en parterapeut.  Det jeg ikke visste da, var at det som jeg lærte ikke bare kom til å forandre ekteskapet vårt, men hele livet mitt.

  

Jeg kan fremdeles huske første gang jeg satt på denne terapeutens kontor.  Jeg var flau, mens vi fortalte om utfordringene vi hadde i ekteskapet vårt.  Jeg kan også huske at ikke mye kom ut av denne første samtalen.  Jeg husker at jeg gikk fra timen og lurte på om denne terapeuten kunne hjelpe oss.  Vi bestemte oss for å gå tilbake, og over tid hjalp denne terapeuten oss med å forandre forholdet vårt.  Ikke bare hjalp han oss med det vi strevde med, men han hjalp oss med å bygge et bedre ekteskap enn jeg noen gang trodde var mulig.


Jeg kan fortsatt huske en dag hvor jeg satt på kontoret hans og så på innvirkningen av terapien på livet mitt, og jeg tenkte: Jeg vil gjøre jobbe din!  Jeg kunne ikke tenke meg noe mer meningsfylt i livet enn å hjelpe mennesker med å forandre livene sine.  Mitt brennende engasjement for å hjelpe andre par begynte på det kontoret.  Det er nå over 20 år siden, og i tiden siden har jeg gjort det til mitt livs arbeid å lære alt jeg kan om parterapi.  


I mange år fikk jeg klinisk veiledning og opplæring i parterapi av terapeuten som hadde hjulpet oss.  På denne tiden jobbet jeg også i barne- og ungdomspsykiatri, og var heldig å få veiledning av flere erfarne familieterapeuter.  I tillegg begynte jeg å studere på universitet igjen, for å lære mer om parterapi, men jeg ble svært skuffet over det jeg lærte.  Det virket så langt fra terapien som jeg hadde opplevd forandre livet mitt.  


I 2011 valgte jeg å spørre Dr. David Schnarch som var verdensledende og pioner innen parterapi om han var villig til å gi meg opplæring.  Jeg ble utrolig glad da Dr David Schnarch sa ja!  De neste åtte årene deltok jeg på kurs med Dr. David Schnarch.  I tillegg deltok jeg i en internasjonal veiledningsgruppe hver måned sammen med han og parterapeuter fra mange andre land.  Det var utrolig lærerikt!  Dr. David Schnarch lærte meg å behandle alle de forskjellige problemstillingene som dukker opp hos par.  Jeg brukte det jeg lærte i min egen private praksis i Australia, og etter at vi flyttet til Norge, brukte jeg det når jeg behandlet par ved Avd. for familiebehandling på Modum Bad.  

Det jeg ikke var forberedt på var at hvis jeg trodde den første parterapien jeg hadde opplevd hadde forandret livet mitt, så var det bare et lite glimt av det som jeg kom til å se videre.  I de 18 årene jeg har jobbet i feltet har jeg ikke sett noen terapi som er lik terapien som Dr. David Schnarch har lært meg.   Den forandret måten jeg jobbet på og jeg så at den hadde dyp innvirkning på parene jeg jobbet med.  Par som hadde feilet i tidligere terapi, fikk store endringer med denne måten å jobbe på.  Jeg så at den virkelig hjalp par som sto fast i ekteskapene sine. De greide nå å ta tak i problemene de slet med.  Det spilte ingen rolle hvor kompliserte problemene var, så lenge parene var motiverte til å gjøre endringer, så hadde denne terapien en stor innvirkning.   


Parene jeg jobbet med som hadde gått mye i terapi, fortalte meg at de aldri hadde sett noen jobbe på denne måten.  De sa også at de ikke ønsket å gå tilbake til tradisjonell terapi, etter å ha opplevd så stor forskjell.  Jeg kjente et nytt brennende engasjement vokse i meg. I tillegg til å hjelpe parene, ønsket jeg å gi opplæring til andre parterapeuter.  Jeg innså at mange av parene ikke hadde feilet i terapi, men terapien de hadde fått hadde feilet dem.  Da Dr. David Schnarch døde brått i oktober 2020, bestemte jeg meg for å gjøre det jeg kunne for å bringe det han hadde lært meg videre.  


En av tingene som jeg elsker med jobben min er alle de forskjellige menneskene jeg møter.  Jeg trives godt med å bli kjent med mennesker og jeg lærer alltid mye av klientene mine.  Jeg vet at det krever mot for en person å komme inn på kontoret mitt og åpne opp om det som han/hun sliter med.  Jeg har stor respekt for klientene mine som gjør akkurat dette.  De kommer inn og snakker om vansker som de har, ting som de ikke er stolt av og lar meg få et innblikk i livene deres.  Jeg vet at de gjør det fordi de ønsker noe bedre for seg selv og barna sine.  Jeg prøver mitt beste for å være så forsiktig og ærlig som jeg kan mens jeg deler min kliniske ekspertise om det jeg ser.  Terapiprosessen er også utfordrende,  noe som ofte er nødvendig for å få til endring.  


De siste 20 årene har jeg hjulpet mange par både her i Norge og i Australia.  Jeg har sett utallige liv forandret, og det er utrolig givende å få være med på dette.  Jeg tenker ofte på barna som jeg kanskje aldri har møtt, men som har blitt berørt av arbeidet jeg gjør.  Jeg tenker på hvordan det er for dem å komme hjem til et sted hvor det er godt å være.  


Det er utrolig meningsfylt arbeid!


Natalie Westera


 Natalie Westera

 Parterapeut

close

 Par-og familieterapi

+47 401 72 905

Viken par- og familieterapi  - Natalie Westera

Org nr - 926458167

Copyright © 2020 All rights reserved

Parterapi En hel dag med terapi
Intensiv parterapi
Sex og intimitet Vanlige spørmål Videoterapi Barn og samlivsbrudd stefamilier Foreldreveiledning Hjem Individual Kontakt Om Natalie Veiledning Priser